Amanda

Vem är jag? Som ni redan vet, är mitt namn Amanda, 26 år! Jag är född och uppväxt i Västerås men flyttade med min sambo -14 till Hallstahammar där vi än idag bor. Vi bor i en trea tillsammans med vår son Liam på 2 år och hund Potter. Om jag fick beskriva mig själv skulle de vara med orden engagerad, driven och tossig. Att ha fler bollar i luften samtidigt är sån jag är och de är många gånger jag sitter rastlös och letar efter nya spännande saker att uppleva.

Utbildningsmässigt har jag endast gått en kurs på gymnasiet och högskola inom fotografering, annars är jag självlärd. Förutom de utbildade jag mig till djurvårdare på gymnasiet och bytte sen inriktning i ”äldre” dagar och skolade om mig till undersköterska inom inriktning LSS och äldreomsorg, för att sen damma av böckerna igen och inrikta mig inom akutsjukvård. Och nu 1 1/2 år senare dammar jag av böckerna ännu en gång för att utbilda mig till sjuksköterska på MDH.

Har testat de mesta inom jobb, varit croupier, kontorsråtta, skolfotograf och grisskötare men har i dagsläget landat på ett ställe jag stolt kan kalla mitt jobb. Kirurgavdelning 6 i Västerås där jag jobbar på sidan av studierna. Att jobba med människor, inom vård och fotografering är det bästa jag vet!

Till de viktiga som ni förmodligen är intresserade av, hur är jag som fotograf? Mitt största mål med fotograferingen utom kvalitén på bilderna är att ni ska känna er bekväma med mig och min kamera, meningen är att ni ska gå ifrån med ett leende på läpparna och känna att de var en rolig upplevelse. Jag är otroligt envis och tålmodig och rent och skärt älskar det jag gör.

  • Nikon D800E
  • 50 f/1,4
  • SB-700
  • Lightroom 5
  • Photoshop CS6